Docentenopleiding

Om toegelaten te worden tot het basisjaar van de opleiding, moet men minstens een jaar T'ai Chi / Taiji-les gevolgd hebben. In het basisjaar leert men de beginselen van T'ai Chi Tao / Taiji Dao, enkele vijf elementen-vormen en Chi Kung / Qi Gong. Het jaar sluit af met een examen. Men krijgt een bewijs van deelname. Indien het examen met succes wordt afgelegd, geeft dit toegang tot het tweede jaar. 

In de jaren erna leert men elk jaar nieuwe vormen en wordt dieper ingegaan op het doen van T'ai Chi Tao Qi Gong en het gebruiken van de kennis van o.a. de vijf elementen, meridianen en chakra's. Ieder jaar sluit af met een examen. Op het diploma staat welke vormen beheerst worden en waarin dus les gegeven mag worden. Dit wordt geregistreerd bij T'ai Chi Tao Qi Hai. Docenten kunnen zich vervolgens bij de Nederlandse T'ai Chi-Bond laten registreren.

De lessen worden gegeven door Jan Snel en/of  incidenteel door gastdocenten, iedere groep heeft per dag een docent.

Een jaar bestaat uit een aantal zaterdagen plus een examendag.

De cursus start in het najaar.

Van de cursisten wordt verwacht dat ze ook gewone groepslessen zullen volgen en in die lessen soms oefenen met lesgeven.

De zaterdagen vinden plaats in Laren (N.H.).

De kosten voor het basisjaar bedragen € 750,00 (inclusief schriftelijk materiaal en video/DVD) en voor de andere jaren € 950,00 (inclusief schriftelijk materiaal).

Een eventueel herexamen bedraagt €175,00. 

( in termijnen betalen kan in overleg )

ER WORD WEER EEN BASISOPLEIDING GESTART .(hou hier voor de website in de gaten)

  

 

(Laatste update: 28-11- 2022)